DE HUIDIGE WINDTURBINES BETROUWBAAR EN EFFICIËNT LATEN WERKEN

Castrol heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ondersteunen van de windenergie-industrie met smeermiddelen van wereldklasse en productondersteunende diensten. Gezien de extreme uitdagingen waarmee windturbines worden geconfronteerd, kunnen de juiste smeerkeuzes helpen de uptime van windturbines te verlengen en de apparatuur gedurende de hele levensduur effectief te laten presteren.
 
De oplossingen van Castrol bevatten innovatieve smeermiddeltechnologie om een hoog niveau van prestaties en bescherming te bieden.  Deze kwaliteiten helpen problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door verminderde nauwkeurigheid van tandwieltanden, vermoeidheid en falen in verband met micropitten en wrijving.  Als gevolg hiervan helpt het gebruik van Castrol’s tandwieloliën het rendement op de investering van een asset te maximaliseren door de betrouwbaarheid van tandwielkasten te verbeteren, minder stroom te verbruiken en componenten te beschermen tegen schade. Dit alles helpt de kosten van onderhoud en reparaties te verlagen. 
 
Door ons werk met OEM’s, eigenaren van windparken, turbine-exploitanten en serviceproviders begrijpen we de behoefte aan producten die voordelen bieden in het veld – niet alleen in het laboratorium. Het brede scala aan OEM-goedkeuringen voor Castrol-producten geeft eigenaren en exploitanten van windparken de zekerheid dat ze geschikt zijn voor elke vloot.

CASTROL HIGH PERFORMANCE TANDWIELOLIËN ONTWORPEN VOOR DE OPWEKKING VAN WINDENERGIE

Lagers, aandrijvingen en tandwielkasten gelden als de hoogste oorzaak van kostbare stilstand, en dit zijn de gebieden die onderhevig zijn aan verhoogde belasting in zwaardere bedrijfscycli. Tandwieloliën zijn goed voor bijna 80 tot 85% van de smeermiddelen die in windparken worden gebruikt, en Castrol heeft een hoogwaardige tandwielolie ontwikkeld om te voldoen aan de eisen aan tandwielkasten van windturbines: Optigear Synthetic CT.

CASTROL OPTIGEAR KUNSTSTOF CT 320

Castrol Optigear Synthetic CT 320 is geformuleerd om te voldoen aan de belangrijkste OEM-specificaties voor tandwielkasten van windturbines. De combinatie van een geavanceerd additievensysteem, hoogwaardige basisvloeistof en estervrije formulering biedt tandwielen maximale bescherming tegen corrosie, slijtage en schokbelasting. De uitstekende thermische en oxidatieve stabiliteit zorgen voor een betrouwbare werking, vooral wanneer temperatuurveranderingen worden ervaren, evenals een langere levensduur in vergelijking met smeermiddelen op basis van minerale olie.

Naast het gebruik van onze eigen gespecialiseerde testfaciliteiten om de effectiviteit van onze producten onder verschillende bedrijfsomstandigheden te testen, onderwerpen we onze technologieën aan een rigoureuze onafhankelijke vergelijking met concurrerende producten. In onze laboratoriumtests heeft het gebruik van Castrol’s tandwielolie Optigear Synthetic CT de volgende voordelen aangetoond in vergelijking met andere toonaangevende tandwieloliën op de markt:

  • Aanzienlijk minder micro putjes
  • Lager gewichtsverlies op rollers (tot 50%)
  • Een lagere wrijvingscoëfficiënt

Meer weten over Optigear? Klik hier

Meer info nodig?

voor België

voor Nederland